Alaptatul bebelusei…

Povestea noastra despre alaptat…

Mi-am dorit foarte mult sa o alaptez din prima clipa. Am sperat si am reusit! Mi-am promis mie ca voi face orice sa o alaptez 6 luni. Asta era termenul, 6 luni. Mai mult nu, pentru ca, mi-am zis ca vreau sa ii ofer tot ce pot mai bun si ce tine de mine, dar sa formez o fata independenta, incepand cu primul an de viata. Strict parerea mea, gandurile mele, dorinta mea… conceptiile mele, nu vreau sa inteleaga cineva gresit...

Asa ca alaptatul stabilit si intarcatul in jurul varstei de 6 luni stabilit si el, mai urma pusul in practica.

Totul bine si frumos, se hranea, a primit si lapte formula in spital, cert este ca am ajuns acasa si am alaptat-o… nu a fost usor, dar drept sa spun, nici nu mai tin minte ce a fost greu… despre puseele de crestere mai tin minte cate ceva, pentru ca in momentele alea simteam ca nu se va mai opri din mancat.

Am aflat doar ca rabdarea e raspunsul la orice cand esti mama si am alaptat-o la cerere, din 2 in 2 ore… cred ca foarte rar se faceau 4 ore, nici cand era mai mare nu cred ca se intampla prea des, decat pe timp de noapte.

Alaptatul e ceva minunat, de neuitat! Cateva clipe cu puiutul meu, doar eu cu ea…

Pentru mine a fost ceva sensibil, se hranea, se linistea, totul in jur intra in repaos… de asta am ales sa nu fac asta in public… nu am alaptat in public. Sunt pentru alaptat in public ✌🏼 , nu am nicio problema cu mamele care fac asta, doar ca eu nu am vrut.

Am ales, daca suntem la cumparaturi, afara, la restaurant, etc., sa alaptez in masina, sau am incercat sa o hranesc inainte sa plec de acasa si sa ma intorc acasa cand urma momentul alaptatului. Nu de rusine, toate astea ca sa ii ofer intimitatea, linistea, protectia, siguranta de care avea nevoie… si daca nu in momentul alaptatului atunci cand?! Era momentul meu cand o priveam in liniste si ma minunam de ea si momentul ei de alint, siguranta si calm. Eu nu as fi putut sa o alaptez, undeva la un pranz, de exemplu, sa stau de vorba cu cineva si ea sa se hraneasca, sau in jurul meu sa se rada, sa se vorbeasca. Tare mult ma bucur ca am ales si am putut sa nu fac asta.

Am vazut o mamica alaptand in supermarket, ciudata situatie, dar chiar am inteles-o, cand e necesar, e necesar... dar cand pot alege daca sa fac asta sau nu, aleg sa stau acasa in fotoliu si sa o privesc iar ea sa fie linistita si sa nu o mai deranjeze nimic in momentul acela, sa nu simt ochi atintiti asupra noastra si eu sa astept vreo diploma!

Iar alaptatul nostru, nu a durat 6 luni, conform planului, ci 8 luni.

O data implinind varsta de 6 luni, am zis sa incerc cu cate un biberon de lapte formula, (fara sa cer vreo parere). Nu a acceptat desi se zice ca o data primit biberonul, nu-l va mai putea lasa… ea nu a vrut deloc… am mai schimbat diferite tipuri de lapte, dar nu accepta biberonul deloc, eu doar i-l aduceam la gura, daca nu deschidea gura, nu insistam. Mai incercam din cand in cand si deja planul se marise, speram sa reusesc pana la un an. Dar la 8 luni, am preparat un lapte, l-a acceptat, am incercat si urmatorul si atunci s-a incheiat totul. Desi planuisem asta, parca ma luase pe nepregatite, nu stiam exact ce se va intampla, dar am aflat… ea a inceput sa manance lapte praf, crestea, se hranea bine la fel ca inainte, era perfect, dar eu m-am confruntat cu niste dureri extreme( asta daca e cineva interesat). Insa atat timp cat ea era bine si fericita, nu a mai contat nimic. A stat la pieptul meu, s-a hranit bine, a avut imunitate foarte buna si asa a inceput si un alt capitol.

Totul sta in vointa si rabdare!

Iar daca nu ai alaptat sau nu ai reusit sa alaptezi deloc, esti o mama la fel de minunata ca toate mamele, esti la fel de ‘mama’! Nu esti mai putin mama! Alaptatul din ceva normal, ceva lasat de Dumnezeu, a fost dus putin la extrem in zilele noastre, dupa parerea mea, daca alaptam, asteptam si o medalie?! Nu, e ceva absolut natural. Alaptez pentru copilul meu, nu pentru cei din jur! Sunt mama si nu am nevoie sa demonstrez!

La voi cum a decurs alaptarea? Pana la ce varsta ati ”planuit” sa-i alaptati?

Imbratisari!🤗😘🌹

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s