Nume sau alint?!

M-a urmarit multi ani in viata mea, un alint de cand eram mica, sau mai multe, dar unul in special, si m-am chinuit ceva timp sa ii fac pe cei din jur sa nu-mi mai zica asa. Si anume ”puicuta”.

Da, si mie imi vine sa rad acum.

A fost o perioada cand ajunsesem prin clasele primare cred si incercam zi de zi, cu disperare sa imi fac familia (si nu doar familia, pentru ca reusisera sa-mi transmita ‘alintul’ si altor persoane) sa nu imi mai zica asa, sau in alte feluri decat pe nume, Diana sau Laura. De ce mi-au pus doua nume daca nu ma strigau pe niciunul din ele, nu intelegeam.

Am ales numele fetitei mele, sa o reprezinte, am ales doar un nume, pentru a nu fie nevoit nimeni sa se gandeasca cu care nume ar trebui sa i se adreseze, sa-i fie si ei usor sa se prezinte, sa nu ii fie dificil sa-si pronunte numele in oricare alta tara ( ei sau altor persoane), sa nu fie chemata prin diminutive, sa se potriveasca numelui de familie, sa fie in calendarul crestin, sa reprezinte iubirea fata de tatal ei (cum se facea pe vremuri, copilul purta numele parintilor), sa inceapa cu litera A ( asa imi doream de mult timp) , si nu in cele din urma, cu siguranta acest nume i-a fost predestinat.

O alint in cele mai frumoase moduri existente in momentele noastre de dragalasenie, dar o strig pe nume, fara sa adaug ‘bebe’ ‘baby’ etc. inaintea numelui si fara sa ii adaug diminutive, pentru ca i-am ales un nume si i se potriveste!

Un DA pentru alinturi si un NU pentru pentru alinturile care stalcesc sau inlocuiesc numele, pentru ca uneori, ii pot urmari o viata!

Voi cum va strigati copiii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s