Despre un musafir nepoftit

Ceva aproape normal in ziua de azi, dar ceva despre care eu am auzit, azi, nu chiar azi, vorba vine, anul acesta in special.

Staphylococcus Aureus( Stafilococul auriu), despre el este vorba in articolul meu. Probabil ati auzit, ca si mine, de acest stafilococ, de la stiri, in cazul contaminarii bebelusilor nou nascuti la o maternitate. Sincera sa fiu, desi am auzit si m-am infiorat la acele stiri, nu m-am documentat sa vad cu exactitate ce inseamna acel microb si despre ce este vorba.

Las aici un articol al medicului pediatru Mihai Craiu, pentru Spitalul Virtual pentru Copii

Il puteti citi si in caz ca va confruntati cu aceasta problema, o puteti gestiona mai bine.

De ce vreau sa va transmit asta, pentru ca, cu toata grija mea pentru Adriana, in urma unui exudat nazal, a iesit acest stafilococ prezent. Mi-a cazut cerul in cap, pentru ca nu eram documentata si pentru ca auzisem la stiri cazurile acelea dificile ale bebelusilor.

Am citit ca oricine il poate avea in nas, fara niciun simptom.

Am mers cu analizele la 3 medici, care, in urma antibiogramei, mi-au recomandat 3 feluri de antibiotice si sa luam si noi antibiotic si cine a mai intrat in contact cu Adriana.

Am fost foooooarte suparata. In cateva zile urma sa plecam in Italia, asa ca am zis ca voi ajunge acolo, voi mai cere vreo parere, voi vedea ce voi face.

Citind multe despre acest Stafilococ pe net, am dat peste articolul de mai sus, am citit comentariile si mi-a mai venit inima la loc. Nu se transmite, pe cat si cum se crede si NU trebuie tratat cu antibioc. Tot in acel articol, intr-un comentariu am vazut ca cineva recomanda crema cu mupirocina, Bactroban, doar ca nu se gaseste in Romania. Fiind in Italia, in prima farmacie iesita in cale, am intrebat si am gasit acea crema. Tratamentul e de 5 zile in care se aplica acea crema in nasuc cu un betisor, 5 zile in care, Stafilococul dispare. Cand ne-am intors in tara, am refacut exudatul Adrianei si ne-am facut si noi, sa vedem daca trebuie sa ne tratam. Totul este perfect. Stafilococul a disparut, iar noi nu il aveam. Era rau sa nu fi mers pe intuitia mea de mama si sa fi reactionat la primele pareri, in care trebuia sa ne tratam zile bune toti cu antibiotic.

Pentru ca exudatele se cer acum si la gradinite, scoli, piscine etc. si pentru ca va puteti trezi cu acest musafir nepoftit cum am patit si noi, pentru ca se poate lua de oriunde… eu zic ca e important sa stiti ca totusi puteti scapa usor si fara batai de cap.

Multa sanatate si veselie! 🌸

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s